Det här är jag…

Mats Vassfjord heter jag och bor i Eskilstuna, där jag även är uppväxt. Vissa i min närhet tvistar i och för sig fortfarande om jag någonsin kommer växa upp. Jag hoppas verkligen inte det, för jag älskar att ha kvar barnasinnet fortfarande. Det ger mig en fantastiskt kreativ ådra som jag har all nytta av i mitt arbete som fotograf och videofilmare.

Kameran har alltid varit en stor del av mitt liv, ända sedan tonåren när jag fick min första systemkamera av min morfar och började fota band och konserter har jag varit fascinerad av att fånga händelser och stunder som man kan glädjas av i många år framöver.
Jag älskar fotografiska utmaningar och tar mig gärna an de flesta uppdragen, antingen ute på fältet eller i min fotoateljé i centrala Eskilstuna. Att vara en “lokal” fotograf är fantastiskt, men jag har nog aldrig sett mig på det sättet. Jag har haft både film- och fotouppdrag i många länder.
Att resa är en av mina stora passioner och då följer givetvis alltid kameran med i bagaget.

 

Jag är väldigt lätt att ha att göra med och sätter alltid kunden först.
En nöjd kund är det allra viktigaste för mig i alla lägen. Därför är jag mån om att alltid leverera och uppnå det resultat kunden förväntar sig av mig. Första steget till en lyckad bild eller film är oftast att vara tydlig redan vid första kontakten med vad ni som kund är ute efter. Det är ER vision jag är här för att förverkliga och fånga i bilder eller film.

Med många års erfarenhet av att fotografera allt från porträtt till konserter och bröllop så speglas det i hur jag arbetar fram mina bilder. Att fånga en känsla i bilderna är något jag alltid försöker eftersträva. Jag vill att ni som kund ska kunna se tillbaka på bilderna om flera år och minnas just den där känslan som omgav er vid fototillfället.

 

 

Mats är en väldigt trevlig och grymt bra fotograf som snabbt förstod vad vi ville ha och levererade över förväntan. Det blev en väldigt trevlig, avslappnad och rolig fotografering. Men framförallt, vi blev supernöjda med resultatet! Mats sätter alltid kunden först och det märks vid leveransen.
-Marie Brandstedt (Västerås Fight Club)

Boka Mig

Att boka mig är enkelt

Lättaste sättet är att antingen maila mig direkt eller via kontaktformuläret längre ner på den här sidan.
Alla förfrågningar besvaras inom 24 timmar.

 

Leverans av bilder och lite annat matnyttigt

Hur får vi våra bilder när allt är färdigt?
Alla bilder levereras antingen på en USB-sticka, e-post eller via ett online galleri där ni enkelt laddar ner bilderna.
Galleriet gör att ni enkelt kan dela med er av bilder till vänner och bekanta via tex. Facebook eller mail på ett väldigt vackert sätt.
Tiden mellan fotografering och leverans kan variera. Men generellt så har jag en leverans på ca 3-4 veckor under högsäsong för bröllopspar.

Hur är det med högupplösta bilder?
Högupplösta bilder följer alltid med i mina bröllopspaket.
I andra paket än bröllop kan man alltid köpa till högupplösta bilder såklart, alternativt går det att komma överens om sådant i förväg.
Vid porträtt- och andra fotograferingar till privatpersoner så följer det med bilder i en upplösning av 2048px, som det går att göra egna utskrifter i storlekar upp till A4 med gott resultat.
I bröllopspaketen ingår även alla bilder i både färg och svartvitt.

Till företag följer det alltid med högupplösta bilder. Fördelen med dom är att det går att göra stora utskrifter. Via galleriet kan ni ladda ner både högupplösta och lågupplösta bilder (som passar bättre till att publicera på sociala medier t.ex.).

Vad händer om olyckan skulle vara framme?
Jag har alltid minst två kamerahus med mig när jag inte fotograferar i studion. Det garanterar att det finns bra bilder från fotograferingen även om olyckan skulle vara framme eller om ena kameran skulle ge upp.

Om det skulle hända något med er dator eller hårddisk så att era bilder skulle försvinna så kan ni vara lugna, jag förvarar alltid bilderna i minst 2 år och online-galleriet med era bilder kommer ligga kvar minst ett år. Men jag rekommenderar ändå alla mina kunder att göra backup på sina bilder så att ni inte förlorar dom om 5 eller 10 år.

Går det att skräddarsy och ändra i dina paket?
Alla mina fotopaket för bröllop, porträtt och annat är inget som är hugget i sten på något vis. Allt är bara en fråga om vad du som kund är ute efter och vill ha ut av en fotografering med mig, så allt går att skräddarsy efter kundens behov.

Vad är det egentligen vi betalar för vid en fotografering?
Det är inte bara tiden jag finns på plats och fotograferar som kostar utan den största delen av mitt arbete sker “bakom kulisserna” före, och speciellt efter själva fotograferingsdagen. Innan till exempel en bröllopsfotografering så förbereder jag mycket genom att se ut bra fotoplatser, antingen personligen eller via internet om jag inte har möjlighet att resa till platsen, restid och planeringsmöte med brudparet i telefon eller vid ett personligt möte.
Efter fotograferingstillfället så spenderas mycket tid vid datorn för att sortera och gallra bland alla bilder, redigera dom, samt skapa galleriet där ni får se bilderna, sedan ska leverans ske och beställas förstoringar, göra fotoalbum, arkivera bilder osv.

Hur fungerar betalningen? (endast bröllop)
Vid bokningstillfället så skickar jag en faktura på 25% av totalbeloppet som gäller som en bokningsavgift. Den summan dras sedan av vid slutbetalningen, efter bröllopet.
Jag skickar ut den slutliga fakturan när ni har gjort era bildval och när den är betald så levererar jag alla färdiga bilder till er.
Vill ni beställa fotobok, förstoringar eller andra produkter i efterhand så går det givetvis bra och då kommer fakturan för det separat i samband med dom beställningarna.

I pressen…
Välkommen till min studio på Köpmangatan 37 i Eskilstuna

Kontakta mig

En fotografering eller något annat kreativt startar oftast med en idé som sen leder till ett mail eller ett samtal till någon som kan förverkliga och fånga den idén och bilden.
Så tveka inte.

12 + 2 =

VASSFJORD FOTO & MEDIA

adress

Köpmangatan 37
Eskilstuna

telefon

+46 70 634 59 55

e-post

fotograf@matsvassfjord.com